Ce ne ajuta sa reuşim în afaceri?


Esti pe pagina:

Ce ne ajuta sa reuşim în afaceri?

Postat in categoria Credinta

Ce ne ajuta sa reuşim în afaceri?


Rezultatele bune în afaceri trebuie să fie lăsate lui Dumnezeu. Nu trebuie să ne lăsăm influentaţi de cei care ne stau în calea ţintelor noastre.  Dacă ne încredem în Dumnezeu în toate lucrurile, sănătatea noastră emoţională şi fizică va fi în echilibru.  Stabilitatea emoţională în momentul încercărilor va arunca o lumină favorabilă în privinţa Tatălui.  Nimic nu aducem în lumea aceasta şi nu luăm din lumea aceasta.  Anumite principii biblice in privinţa succesului şi binecuvântărilor arată că ele vin de la Dumnezeu şi noi avem numai rolul de administratori a tot ceea ce ni se dă de la bunul Dumnezeu.  Dwight Nichols în cartea sa „Planul lui Dumnezeu pentru situatia ta financiară” ne prezintă câteva îndrumări pe care orice administrator trebuie să le înteleagă şi care vin din Biblie:

 

  • Averea şi binecuvântările sunt rezultatul unei inimi oneste şi personalităţi drepte. Proverbe 15:6
  • Pentru omul integru Dumnezeu promite binecuvântarea şi pentru copii. Proverbe 20:7.
  • Chiar dacă faci greşeli Dumnezeu te va ridica. Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc in nenorocire. Proverbe 24:16
  • O persoană onestă aduce valoare şi pentru cei din jur. Proverbe 10:20
  • Onestitatea te va scoate din probleme.  Proverbe 12:13
  • Un nume bun şi o reputaţie onestă sunt mai de valoare decât averile. Proverbe 22:1
  • O persoană care spune adevărul este plăcută lui Dumnezeu.  Proverbe 12:22
  • Onestitatea este ascultare faţă de Dumnezeu.  Să nu furaţi şi să nu minţiţi, nici să vă înşelaţi unii pe alţii. Leviticul 19:11
  • Dacă eşti onest, Dumnezeu te va îndruma.  Neprihănirea oamenilor cinstiţi îi cârmuieşte fără teamă. Proverbe 11:3
  • Dumnezeu nu va opri un lucru bun pentru cei care sunt oneşti şi drepţi. Psalmi 84:11
  • Integritatea şi nevinovăţia te vor ocroti. Psalmi 25:21
  • Dumnezeu îi va îzbăvi  şi va avea milă de cei care sunt integrii. Psalmi 26:11
  • Neprihănirea şi intelepciunea merg impreună. Proverbe 19:1. Trebuie să intelegem că lipsa de ştiinţă este o pagubă pentru cineva.  Proverbe 19:2
  • Dumnezeu este prieten cu cei fără prihană (eneşti). Proverbe 3:32
  • O persoană neprihănită este întărită pe vecie.  Proverbe 12:19
  • O persoană neprihănită nu va lua mită şi casa lui va fi ferită de necaz. Proverbe 15:27
  • O persoană neprihănită nu va minţi casă se imbogăţească. Proverbe 21:6

 

 

Reuşita in afaceri se bazează şi pe modul în care vedem relaţia cu Dumnezeu dar şi acea parte a indrumărilor lui Dumnezeu care ne spune să acţionăm, adică să ne încredem în forţele proprii.  Bate şi ţi se va deschide, sau cere şi ţi se va da, sau caută şi vei găsi.


Atitudinea noastra fata de propriile forte.

 

Despre obstacolele psihologice cu care ne confruntăm în drumul nostru spre succes am vorbit şi vom mai vorbi. Chiar dacă este important de a învăţa din greşeli (proprii sau ale altora), mult mai bine este să învăţăm din succes şi să vedem condiţiile care ne permit a profita din plin de resursele noastre. O data în plus aceste atitudini mentale şi modul de a proceda sunt comune la orice activitate şi fiecare poate evalua dacă şi cum pot fi aplicate la o situaţie specifică.


Fixarea de obiective clare şi precise


Daca ar trebui să dau un singur sfat pentru reuşita în afaceri (ca, de altfel, în orice altă activitate), nu ar putea să fie altul decat acesta: să definiţi cât mai clar şi mai concret posibil ceea ce doriţi să faceţi şi să scrieţi acest lucru pe o hârtie. Este ceva magic în a pune pe hârtie obiectivele noastre: ideile se lamuresc, practic ne luăm un angajament faţă de noi înşine, avem un mod de a verifica dacă ceea ce îndeplinim pe parcurs corespunde scopului final şi devine mult mai uşor să elaborăm strategia necesară pentru a obtine rezultatul dorit.

 

In cazul nostru, lucrurile sunt extraordinar de simple. Trebuie sa hotărâţi

 

1.         Cât doriţi să câştigaţi, de exemplu, în următoarele şase luni (apropo, nu vi se pare fantastică ideea ca VOI sunteţi cei care hotărâţi cât veţi câştiga?);


"Nimic in lume nu poate lua locul perseverenţei. Talentul nu poate: nimic nu este mai obişnuit decât un om de talent care trăieşte de pe-o zi pe alta. Geniul nu poate: "geniu neînţeles" a devenit o expresie aproape proverbială. Nici educaţia nu poate: lumea este plină de "rataţi cultivaţi". Numai perseverenţa şi hotărârea sunt atotputernice. Sloganul "Perseverează!" a rezolvat şi va rezolva mereu toate problemele."(Calvin Coolidge)

 

"A actiona fără un plan este ca şi cum ai trage cu arma fără să ţinteşti."

 

2.         Calculaţi, pe baza comisioanelor la care aveţi dreptul, câte vânzări trebuie să realizaţi, voi şi grupul vostru, pentru a atinge cifra dorită;

 

  1. calculaţi, aproximativ, rata voastră de succes (de exemplu, o vanzare la fiecare zece persoane contactate);
  2. calculaţi câti oameni trebuie să contactaţi în fiecare zi pentru a atinge obiectivul propus.

 

Et voila'! Nu mai aveţi un vis aparent imens şi de neajuns, ci o sarcină cotidiană la îndemâna voastră.

Angajamentul şi voinţa

 

Planul cel mai bun din lume nu serveşte la nimic dacă nu este pus în aplicare cu maximum de energie şi hotărâre, mai ales în cazul sistemului de Reţea de Marketing, unde voi şi numai voi sunteţi răspunzători pentru rezultatele obţinute. Angajamentul în urmărirea propriilor obiective este cel care face diferenţa între cei care obţin ce vor şi cei predispuşi să viseze şi să găsească justificări pentru insuccesele lor.

 

Perseverenţa

Nici o afacere nu a fost construită peste noapte, iar Reţeaua de Marketing nu face excepţie. A crea de la zero o reţea de colaboratori eficienţi cere timp şi efort, şi primele luni pot fi extrem de frustrante. Vor fi momente în care va veţi simţi deprimaţi şi descurajaţi, în care veţi vrea să lasaţi baltă tot, dar tocmai capacitatea de a depăşi astfel de momente vă diferenţiază de masa celor care pierd. Orice sistem MLM este făcut pentru a premia tenacitatea. De exemplu, poate aveţi nevoie de o lună pentru a găsi trei colaboratori buni. Si de încă o lună pentru alţi trei. Dar dacă fiecare dintre ei va proceda la fel ca voi, în patru luni veţi construi o structură de peste 150 de persoane (calculaţi) şi veţi avea aceleaşi răspunderi şi posibilităţi de câştig ca managerul unei firme cu 150 de colaboratori. Dacă vi se pare puţin...numai dumneavoastră ştiţi.

 

Atitudinea mentală pozitivă şi entuziasmul

 

Dacă nu aveţi încredere în ceea ce faceţi, nimeni nu va fi dispus să vă asculte. Poate că sistemul tipic american de a crea entuziasm şi motivaţie ne pare uneori fals, dar rămâne sistemul cel mai bun de a folosi resursele noastre şi de a-i implica pe ceilalţi. Cele mai bune rezultate, în orice domeniu, au fost obtinute de cei care au avut încredere absolută în ei şi în succesul acţiunii lor în ciuda tuturor dificultaţilor şi a descurajărilor venite din partea celor din jurul lor.
Aşa că a menţine o atitudine pozitivă, chiar dacă folosind cele mai banale tehnici de autosugestie, este încă singura modalitate cunoscută de a înfrunta cu success sfidările cotidiene. Nu-i subevaluaţi importanţa!


Pasiunea şi dorinţa

 

Am pus aceste două elemente la final, dar ele ar merita, de fapt, primul loc. Fără adevărata pasiune pentru ceea ce faceţi şi fără dorinţa de a face cât mai bine, nimic nu va avea sens. Nu o să reuşiţi să vă fixaţi obiective, nu veţi fi perseverent şi nu veţi avea o atitudine mentală pozitivă. Pasiunea este adevăratul motor pentru a atinge orice rezultat şi care ne permite să ne folosim la maximum resursele.

 

Dacă în acţiunile voastre sunteţi motivaţi numai de bani, nu o să ajungeţi departe. Nu mă credeţi? Imaginaţi-vă o activitate foarte profitabilă, dar care nu vă place deloc. Ce faceţi? Pur şi simplu vă veţi ocupa de ea până veţi aduna suficienţi bani pentru putea face ceea ce vă place cu adevărat. Banii sunt ceea ce rezultă atunci când facem foarte bine ceva care ne place. Iar aceasta, pe cât de paradoxal ne poate părea, este adevărat mai ales în lumea afacerilor. Reflectaţi şi... succes.