Pentru ceea ce o persoană primește fără muncă, o altă persoană trebuie să muncească fără plată


Esti pe pagina:
  • Acasa
  • Articole
  • Pentru ceea ce o persoană primește fără muncă, o altă persoană trebuie să muncească fără plată

Pentru ceea ce o persoană primește fără muncă, o altă persoană trebuie să muncească fără plată

Postat in categoria Contabilitate

Un profesor de economie de la un colegiu local din SUA a făcut o declarație că el niciodată nu a picat un singur elev înainte, dar recent a picat o întreagă clasă. Clasa a insistat că socialismul lui Obama are şanse de reuşită și că nimeni nu va fi sărac și nimeni nu ar fi bogat – un mare egalizator.

Profesorul a spus: ” OK , vom avea un experiment în această clasă pe planul lui Obama.” Toate examenele vor fi calculate ca medie şi fiecare va primi același grad, astfel nimeni nu va eșua și nimeni nu va primi un A (zece). ( înlocuind cursurile cu costul asigurării – ceva mai aproape de casă și mai ușor de înțeles de către toți).

Dupa primul test s-a făcut media și toată lumea a primit un B (opt). Studenţii care au studiat din greu s-au supărat și studenții care au studiat puțin au fost fericiți. La al doilea test studenții care au studiat puțin au studiat mai puțin, iar cei care au studiat din greu au decis să o lase mai moale şi au studiat puțin, luând un D (patru)! Nimeni nu a fost fericit. Când a venit a 3-a testare, media a fost un F (doi).

Pentru că scorurile nu au crescut, au rezultat fel de fel de certuri, care au dus la resentimente și nimeni nu a studiat pentru beneficiul altora.

Spre marea lor surpriză, toţi elevii au eșuat și profesorul le-a spus că socialismul de asemenea va eşua pentru că atunci când recompensa este mare şi efortul de a reuşi este mare, dar când guvernul elimină recompensa, nimeni nu va mai ȋncerca să reuşească. Nu ar putea fi mai simplu decât atât. Învățăminte:

1. Nu poţi legifera prosperitatea săracilor legiferând eliminarea prosperităţii bogaţilor.

2. Pentru ceea ce o persoană primește fără muncă, o altă persoană trebuie să muncească fără plată.